Geneticky modifikované potraviny
Otázky, ktorými sa tento projekt zaoberá, sú: Čo sú geneticky modifikované potraviny, ako vznikli a v ktorých oblastiach sa najčastejšie produkujú? Projekt opisuje históriu genetickej modifikácie a následne rozoberá bunku ako základnú stavebnú jednotku živých organizmov. Keďže pri genetickej modifikácii zohráva významnú úlohu DNA a RNA, venuje im projekt väčšiu pozornosť a hlbšie rozoberá ich štruktúru a funkcie z chemického hľadiska. Pri DNA spomína aj zákony kríženia, ktoré sú kľúčové pri tvorbe genetickej informácie nového jedinca. S GMO sa spájajú aj pesticídy a herbicídy či genetická modifikácia priamo v pôde, ktorej tiež prikladá dôležitosť. Na geneticky modifikované potraviny sa pozerá aj z iného uhla pohľadu, a to z pohľadu legislatívy a Úradu pre bezpečnosť potravín. Súčasťou projektu bol aj zber reálnych dát prostredníctvom dotazníka, vďaka ktorému autorky zisťovali, aká je informovanosť spoločnosti v súvislosti s geneticky modifikovanými potravinami. Reálne dáta získali aj priamo, keď porovnali zastúpenie geneticky modifikovaných potravín v BIO obchode a bežnom reťazci. Výstupom tohto projektu je aj pokus, v ktorom extrahovali DNA z banánu a kiwi.